Product Review: de Strakke Buik Bijbel

Product Review: de Strakke Buik Bijbel

Oscar Helm van happyhealthy.nl heeft een (e)boek geschreven over het krijgen van een strakke buik genaamd Strakke Buik Bijbel. Wat krijg je precies als je dit boek koopt en is de Strakke Buik Bijbel het kopen waard?

Mijn eerste indruk van boek is dat je ziet dat het boek er netjes uit ziet met een kookboek-achtige opmaak. In de introductie vertelt Oscar dat hij als basis van zijn boek wetenschappelijk onderzoek heeft gebruikt en het doel van het boek is om een slank lichaam te krijgen en het proces van afvallen te beschrijven. Kortom, afvallen en strakker worden.

Probeer nu de Strakke Buik Bijbel uit met tijdelijk extra korting en bonussen!

In het begin van het boek wordt duidelijk gemaakt dat sporten alleen niet genoeg is, maar gezonde voeding de basis is van het krijgen van een strak figuur. Met een introductie van mythes en verkeerde gedachten wordt gelijk je aandacht getrokken. Je merkt dat Oscar echt een voedingsdeskundige is. Het boek staat vol met tips en trucs over wat je wel en niet moeten eten, en wat daarbij de gevolgen zijn op niveaus van allerlei stoffen en processen in je lichaam. Dit wordt uitgebreid beschreven is zeer waardevol.

Naast buikspieroefeningen wordt ook aangeraden om HIIT workouts te doen. Met de toegevoegde waarde van HIIT op het gebied van vetverbranding ben ik volledig eens. Ook het doen van samengestelde oefeningen is natuurlijk een must als je buikvet wil verbranden. Naast de oefeningen die beschreven zijn, zijn er nog meer variaties en tips op de oefeningen die vertelt hadden kunnen worden. Ook mis ik bij de oefeningen een stukje beeldmateriaal en uitgebreidere begeleiding/stappenplan hoe je de oefening moet uitvoeren.

Oscar Helm is bekend van Happyhealthy.nl en beschrijft zichzelf als fslankcoach, voedingsdeskundige, (dieet)psycholoog, auteur en orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur. Op de foto’s van Oscar ziet hij er zelf in ieder geval slank uit, wat een goed teken is voor iemand die zoveel over gezonde voeding schrijft. In zijn persoonlijke verhaal beschrijft hij dat het gezond leven in zijn jeugd door regels van zijn ouders bepaald werd, maar toen hij student werd het gezond eten minder. Het energieniveau van Oscar was laag, hij had veel trek in zoet en hij viel zelfs af en toe flauw.

Na een switch van studie en het wonen in een andere stad is Oscar van gedachte veranderd. Hij is zich gaan verdiepen in wat nou echt gezond voor je is. Daar kwam hij erachter dat de er in de voedselindustrie veel misleidende boodschappen gebracht worden. Zo worden er gezondheidsclaims gedaan die niet altijd kloppen. Oscar is zich gaan verdiepen in wat er nou echt gezond voor je is en heeft sindsdien zijn eigen visie op gezonde voeding. Hierbij baseert hij zich op 5 fundamentele elementen: ervaring, logica, oermens, wetenschap en culturen. HIER een link naar zijn pagina waar hij dat verder toelicht.

Het verhaal bij de Strakke Buik Bijbel

Na talloze boeken te hebben gelezen en de standaard oefeningen te hebben uitgeprobeerd, wilde bij hem en zijn vriendin niets tot blijvende resultaten leiden. Na twee jaar onderzoek, het lezen van wetenschappelijke artikelen en het spreken van fitte mensen begonnen de resultaten te komen. Ook de vriendin van Oscar kopieerde hem en samen transformeerden ze. Dit heeft zich ontwikkeld tot Oscar’s methode om een strakke buik te krijgen.

Andere boeken

Naast de Strakke Buikspierbijbel heef Oscar ook de Smoothie Afslankbijbel en de Afslank Receptenbijbel. Hierbij ligt bij de Afslank Receptenbijbel de focus op de recepten en het veranderen van je voedingspatroon naar structureel gezond. In de smoothie afslankbijbel wordt de visie van Oscar toegepast op smoothies.

Bijna iedereen wil wel een strakke buik, maar toch blijkt dit voor veel mensen erg lastig. Ook wil men graag van vet af op bepaalde plekken waar in het boek wordt toegelicht dat dit geen juiste gedachte is. Als je je voeding niet aanpast, kan je eeuwig blijven sporten, cardio’en en krachttraining doen zonder effect. Sommigen proberen dit toch maar haken in verband met motivatieredenen vroeg of later af. Dat het is het algemene probleem waar het boek een antwoord op geeft.

In het boek zal je nieuwe dingen leren die je kan inzetten om het ultieme doel te behalen: het krijgen van een platte en strakke buik.

Wat staat er in het boek?

Het boek begint door je met een aantal mythes te bestoken waarin veelgemaakte fouten worden belicht. Hiermee wordt je gelijk op het juiste pad gezet. Enkele voorbeelden zijn: denken dat je keihard moet trainen, dieetpillen, en de uitdaging aangaan op wilskracht in plaats van gewoonte. Na te vertellen wat je niet moet doen, gaat het door met ‘ leefregels’ van dingen die je wel moet doen. Deze zaken worden samengevat in 8 regels voor een strakke buik.

Dan is er mogelijk wel het belangrijkste hoofdstuk waar het onderwerp voeding behandeld wordt. Welke vetbronnen moet je wel en niet eten? Helpt intermittent fasting? Wat zijn de beste koolhydraatbronnen? Naast de juiste voeding wil je ook buikvet verbranden en spieren opbouwen.

Een snapshot uit uit boek

Na de voeding is het tijd om te bewegen. In het boek wordt uitgelegd welke oefeningen je moet doen om een platte buik te krijgen. Van samengestelde oefeningen tot buikspier-oefeningen. Welke invloed heeft stress een wie kan er makkelijker een platte buik krijgen? Mannen of vrouwen en hoe komt dat?

Naast het boek is het bonusmateriaal behoorlijk uitgebreid met extra fitness oefeningen, recepten, voedingsschema’s en andere tips. De bonussen maken dat je veel meer informatie krijgt dan je verwacht.

 • Traininschema’s
  In het eerste bonushoofdstuk worden krijg je zes trainingsschema’s, die van moeilijkheidsgraad variëren van beginner naar intermediate tot gevorderd. Het trainingsschema bestaat uit een verschillende warmups en dan fitnessoefeningen. De fitness oefeningen zijn voornamelijk buikspieroefeningen en beenspieroefeningen.
 • Voedingsschema’s
  In het bonushoofdstuk voedingsschema’s worden vier voorbeelden gegeven van een weekmenu die je kan aanhouden. Bij elk weekmenu wordt onderscheid gemaakt tussen ontbijt, lunch en avondeten. Per maaltijd wordt er één maaltijd gekozen, waarvan naar het recept later wordt verwezen in het boek.
 • Hoofdstuk Strakke Billen
  Strakke billen, wie wil dat nou niet. Oscar beschrijft uit welke spiergroepen de billen bestaan en hoe je deze moet trainen. Er worden 8 fitness oefeningen voor de bilspieren genoemd en ook twee fitnessschema’s waarin de oefeningen worden gecombineerd tot een workout .
 • Strakke benen
  Naast billen mogen de benen natuurlijk niet vergeten worden. Oscar noemt vijf oefeningen: de Squadt, Lying Leg Curs, Kneeling Roundhouse Kick, Hip Extension and cross en Leg extensions. Heb je spierpijn in je bovenbeen gekregen? Lees hier hoe je dat kan verhelpen. Ook wordt er van deze oefeningen net zoals bij de bilspier oefeningen een fitness schema gemaakt.
 • Bonushoofdstuk een strakke huid
  Oscar geeft zes tips over het krijgen van een strakke en gezonde huid. De tips variëren van niet te snel afvallen tot voldoende water drinken. Ook wordt hier gesproken over het verminderen van cellulitis/sinaasappelhuid. Hiervoor worden tips gegeven, die met name op voeding zijn gericht.
 • Vetrol Vrij
  De welbekende lovehandles zijn voor de ene een deugd en voor de andere een nachtmerrie. Het verlagen van je vetpercentage is het belangrijkste punt van aandacht, maar Oscar heeft daarnaast extra oefeningen om vetrollen gedag te zeggen.

Recepten
Dan is het tekstboek ten einde, maar bij mijn digitale boek was ik pas op de helft. Dat komt omdat er nog drieëntachtig bladzijden met recepten in het boek zitten. De recepten zijn opgedeeld in de categorieën ontbijt, lunch, salades en avondeten. Uiteraard zijn er bij de recepten professionele fotos bijgevoegd die gelijk zorgen dat je zin krijgt om de recepten uit te proberen. Per gerecht wordt er aangegeven voor hoeveel personen het gerecht is, hoe lang het duurt om te maken en hoeveel calorieën er in het gerecht zitten. Ook zijn er vaak variaties beschreven. Met zoveel gerechten kan je natuurlijk ook je eigen eetschema in elkaar draaien, of je kiest gewoon per dag in welk gezond gerecht je zin hebt.

Het boek kan je fysiek of digitaal kopen. Bij het fysieke boek dat je opgestuurd krijgt, krijg je alsnog een link om het boek ook digitaal te hebben. Ideaal om het boek zoals ik op je Ipad te lezen. Nu lees ik overigens het liefst alles op mijn ipad, omdat ik fysieke boeken te zwaard vind om mee te sjouwen. Maargoed, voor 7 euro en 5 cent meer krijg je alsnog het boek fysiek, dus dat is ook niet veel meer. In bij de varianten krijg je het volledige verhaal inclusief de bonussen.

Het boek is nog niet te koop in boekenwinkels of op online winkels als amazone of bol.com. Alleen Officiële website van Oscar kan je het boek kopen.

Dit boek geeft een samenvatting met een visie op wat je moet doen als je een slanker figuur wil. In het boek ligt de focus op voeding, wat natuurlijk van groot belang is bij het krijgen van een strakke buik. Oscar vertelt welke mechanismen het lichaam heeft en koppelt dat aan praktische tips waarmee je je doel gaat bereiken. Ook wordt het sport-gedeelte belicht met sportoefeningen, maar minder uitgebreid dan het gedeelte over gezonde voeding. Als je zelf uitgebreidere informatie over meer sport-oefeningen en trainingen wil kan je deze halen uit andere boeken, sites of bij een instructeur in de fitnessschool.

Over het geheel krijg je bergen vol tips hoe je je levenswijze kan aanpassen naar een gezondere levensstijl om toe te werken naar een platte buik. Dit alles krijg je dan voor nog geen vier tientjes, wat in mijn ogen een goede deal voor de hoeveelheid informatie die je krijgt. Als je interesse is gewekt, hier is de link naar de Strakke Buik Bijbel.

Hieronder nog even de samenvatting van de plussen en minnen van de Strakke Buik Bijbel.

 • Grote hoeveelheid informatie en tips over wat (gezonde) voeding met je lichaam doet. DIt zorgt voor een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • Tips die je direct in de praktijk kan toepassen
 • Leuke bonussen als voedingsschema’s, extra oefeningen en gezonde/lekkere recepten
 • Uitleg over de uitvoer van sportoefeningen kunnen uitgebreider en missen beeldmateriaal

hier is de link naar de Strakke Buik Bijbel.

Geld terug garantie

Heb je interesse gekregen in de Strakke Buikspier Bijbel? Oscar geeft een 60 dagen retourtijd waar je omdat je ontevreden bent of om welke reden dan ook je geld terug kan krijgen.

Leave a Comment: