Product Review: de Strakke Buik Bijbel

Product Review: de Strakke Buik Bijbel

Oscar Helm van happyhealthy.nl heeft een (e)boek geschreven over het krijgen van een strakke buik genaamd Strakke Buik Bijbel. Wat krijg je precies als je dit boek koopt en is de Strakke Buik Bijbel het kopen waard?

Mijn eerste indruk van boek is dat je ziet dat het boek er netjes uit ziet met een kookboek-achtige opmaak. In de introductie vertelt Oscar dat hij als basis van zijn boek wetenschappelijk onderzoek heeft gebruikt en het doel van het boek is om een slank lichaam te krijgen en het proces van afvallen te beschrijven. Kortom, afvallen en strakker worden.

In het begin van het boek wordt duidelijk gemaakt dat sporten alleen niet genoeg is, maar gezonde voeding de basis is van het krijgen van een strak figuur. Met een introductie van mythes en verkeerde gedachten wordt gelijk je aandacht getrokken. Je merkt dat Oscar echt een voedingsdeskundige is. Het boek staat vol met tips en trucs over wat je wel en niet moeten eten, en wat daarbij de gevolgen zijn op niveaus van allerlei stoffen en processen in je lichaam. Dit wordt uitgebreid beschreven is zeer waardevol.

Naast buikspieroefeningen wordt ook aangeraden om HIIT workouts te doen. Met de toegevoegde waarde van HIIT op het gebied van vetverbranding ben ik volledig eens. Ook het doen van samengestelde oefeningen is natuurlijk een must als je buikvet wil verbranden. Naast de oefeningen die beschreven zijn, zijn er nog meer variaties en tips op de oefeningen die vertelt hadden kunnen worden. Ook mis ik bij de oefeningen een stukje beeldmateriaal en uitgebreidere begeleiding/stappenplan hoe je de oefening moet uitvoeren.

Naast het boek is het bonusmateriaal behoorlijk uitgebreid met extra fitness oefeningen, recepten, voedingsschema’s en andere tips. De bonussen maken dat je veel meer informatie krijgt dan je verwacht.

Conclusie:

Dit boek geeft een samenvatting met een visie op wat je moet doen als je een slanker figuur wil. In het boek ligt de focus op voeding, wat natuurlijk van groot belang is bij het krijgen van een strakke buik. Oscar vertelt welke mechanismen het lichaam heeft en koppelt dat aan praktische tips waarmee je je doel gaat bereiken. Ook wordt het sport-gedeelte belicht met sportoefeningen, maar minder uitgebreid dan het gedeelte over gezonde voeding. Als je zelf uitgebreidere informatie over meer sport-oefeningen en trainingen wil kan je deze halen uit andere boeken, sites of bij een instructeur in de fitnessschool. Over het geheel krijg je bergen vol tips hoe je je levenswijze kan aanpassen naar een gezondere levensstijl om toe te werken naar een platte buik. Als je interesse is gewekt, hier is de link naar de Strakke Buik Bijbel.

Hieronder nog even de samenvatting van de plussen en minnen van de Strakke Buik Bijbel.

  • Grote hoeveelheid informatie en tips over wat (gezonde) voeding met je lichaam doet
  • Tips die je direct in de praktijk kan toepassen
  • Leuke bonussen als voedingsschema’s, extra oefeningen en gezonde/lekkere recepten

Leave a Comment: