One-repetition maximum(1RM) Calculator

One-repetition maximum(1RM) Calculator

One-Repetition maximum (one rep maximum of 1RM) is het zwaarste gewicht dat je in één keer kan optillen. Hiermee kan je de maximale kracht van een individu bepalen. Met de 1RM wordt bijvoorbeeld bij powerlifting de winnaar bepaald. Het maximale gewicht bij één herhaling kan ook gezien als een bovengrens van het gewicht waarmee je gaat trainen. Om de 1RM te bepalen hoef je gelukkig zelf niet de oefening op 100% kracht uit te voeren, maar kan je deze berekenen. In de training zul je aan de gang gaan met een percentage van jouw 1RM.

Je kan hieronder je 1RM berekenen door het gewicht en het aantal herhalingen dat je net aan hebt gehaald in te vullen. Vervolgens kan je gaan trainen met de daaronder aangegeven gewichten en herhalingen, en hier vervolgens een fitnessschema mee opstellen.

Voorbeeld:
In de sportschool ben je aan het trainen en doe je een oefening op een gewicht van 100kg en het lukt het je maximaal 6 herhalingen te doen. Je doet de oefening nu op 80% van het maximale gewicht wat je aankan, want de voorspelde 1RM is volgens de formule 120kg.

* Voor deze calculator is de Epley formule gebruikt:    met  

Hoe word jij een gespierde god?

Iedereen heeft in zijn leven periodes waar hij meer of minder aandacht aan gez0nd leven en sporten besteed. Het struikelpunt is vaak het vasthouden van je motivatie, om zo blijvende resultaten te boeken. Glenn Goossens heeft een boek geschreven waar je stapsgewijs uitlegt hoe jij je droomlichaam zult krijgen.

Zo leert hij je het volgende:

  • Krachtige mindsets voor het lichaam waar je altijd al naar verlangd hebt
    Glenn legt uit hoe je je instelling verandert om ervoor te zorgen dat je de rest van je leven met een gelukkig gevoel en diep zelfvertrouwen door het leven gaat.
  • Alle oefeningen die je per spiergroep kunt doen, in schema’s weergegeven
    Hoe zorg je dat je niet alleen je bovenlichaam, maar ook je benen en billen je sterke kant maakt.
  • Welke gevaarlijke soorten voeding je absoluut moet vermijden
    Welke voedingssupplementen je spiermassa vergroten en voor welke je moet oppassen!

Normale prijs €110. Nu een Actieprijs van €39,97!
De Gespierde God van Glenn Goossens uitproberen

Leave a Comment: